Βιταμίνες VS Φάρμακα

Κατά καιρούς διάφορα δημοσιεύματα (πολλά από αυτά προερχόμενα από ύποπτες πηγές ή βασισμένα σε ημιμάθεια στην καλύτερη περίπτωση) αναφέρουν ότι οι βιταμίνες, ειδικά στις δοσολογίες που υπάρχουν σε πολλά διαιτητικά συμπληρώματα σήμερα, μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Από την ανακάλυψη της βιταμίνης Α από τον Καρέρ το 1933 και μετά η φυσικοπαθητική διατροφολογία αναπτύχθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα – παραμένει όμως σχετικά πολύ νέα, όσον αφορά το χρόνο που απαιτείται σε κάθε επιστήμη μέχρι να καθιερωθεί κοινωνικά. Υπάρχει λοιπόν σχετική άγνοια ακόμη σε μεγάλα επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα, όσον αφορά τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές της, παρά τις χιλιάδες επιστημονικές έρευνες και κλινικές παρατηρήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Έτσι λοιπόν παραθέτουμε μερικά συγκριτικά στοιχεία βιταμινών-ορθών μορίων και φαρμάκων τα συμπεράσματα δικά σας..

  • τα ορθά μόρια χρησιμοποιούνται ως τροφή εδώ και εκατομμύρια χρόνια, από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στον πλανήτη Γη, και συνεχίζουν να είναι οι ουσίες που αποτελούν το σώμα μας και πραγματοποιούν τις λειτουργίες του. Κανένα σύγχρονο φάρμακο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει τέτοιο ιστορικό παρελθόν.
  • Μια επιθεώρηση των κέντρων ελέγχου δηλητηριάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έδειξε ότι μεταξύ του 1983 και του 1987 καταγράφηκαν 1.182 θάνατοι από φάρμακα, αλλά ούτε ένας (!) από διαιτητικά συμπληρώματα.
  • Το 1996 υπολογίζεται ότι οι “ιατρογενείς” θάνατοι στην Αμερική (που οφείλονται δηλαδή σε ιατρικά σφάλματα ή ως κατευθείαν αποτέλεσμα των φαρμακευτικών παρενεργειών) ανέρχονται σε 140.000.
  • Στη Βρεττανία επίσης την τελευταία δεκαετία δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος από χορήγηση βιταμινών, σε αντίθεση με τους 15.000 θανάτους που καταγράφονται ετησίως από χορήγηση φαρμάκων.
  • Μια πρόσφατη μελέτη 24.000 εγκύων γυναικών κατέγραψε μείωση κατά 74% των γενετικών ανωμαλιών στα βρέφη που γεννήθηκαν από μητέρες που έπαιρναν διαιτητικά συμπληρώματα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, σε σχέση με αυτές που δεν έπαιρναν.
  • Αν εξετάσουμε τη χημική δομή των συνθετικών φαρμάκων, θα δούμε ότι παρόλο που – αναγκαστικά – μιμείται τη χημική δομή πολλών φυσικών θεραπευτικών ουσιών, τα φάρμακα όμως διαφέρουν σημαντικά και είναι ξένα προς το σώμα. Ως αποτέλεσμα λοιπόν, έχουν σχεδόν πάντα παρενέργειες (ειδικά μετά από μακρόχρονη χρήση τους) και ο οργανισμός προσπαθεί πάντα να τα εξουδετερώσει και να τα αποβάλει.

 

  • Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, τα φάρμακα απλώς “βουλώνουν τρύπες” προσωρινά, και δεν έχουν καμία σχέση με τη διόρθωση των αιτιών που οδήγησαν στην κάθε πάθηση, παρά μόνο με την προσωρινή κάλυψη και ανακούφιση των συμπτωμάτων. Αντίθετα, τα ορθά μόρια που υπάρχουν σε ποιοτικά διαιτητικά συμπληρώματα, είναι τα ίδια στοιχεία που αποτελούν το σώμα μας και ενσωματώνονται αρμονικά σε αυτό, βοηθώντας τον οργανισμό να αυτοθεραπευτεί, αφού καλύπτουν τις ελλείψεις του.

 

  • Η εφαρμογή της διατροφολογίας σήμερα συνεχίζει να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα σε εκατομμύρια άτομα σε όλη την υφήλιο, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα φάρμακα. Από αυτά που γνωρίζουμε, κανένα άτομο σήμερα δεν καταναλώνει φάρμακα για συμπλήρωση ενέργειας και για την ανανέωση των κυττάρων του, και κανένα φάρμακο δεν αυξάνει την υγεία
  • Κάθε φαρμακευτική αγωγή συνδέεται στο μυαλό μας πάντα με την ασθένεια. Αντίθετα, τα διαιτητικά συμπληρώματα συνδέονται πάντα με την υγεία. Αν λοιπόν μπορούν να προωθούν και να αυξάνουν την υγεία, είναι αυταπόδεικτο ότι μπορούν επίσης να δρουν προληπτικά και θεραπευτικά.
  • Οσον αφορά την τοξικότητα των βιταμινών και την ΣΗΔ που αναφέρουν οι συσκευασίες των διαιτητικών συμπληρωμάτων δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις πραγματικές ανάγκες των ατόμων. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό με διαφορετικές ανάγκες και ελλείψεις και η ΣΗΔ αναφέρεται σε ιδανικές συνθήκες που πλέον δεν υπάρχουν πχ.

η ΣΗΔ της βιταμίνης C είναι 60 mg, το συνιστώμενο ελάχιστο ιδανικό επίπεδο είναι 1.000 mg και το μέγιστο 6.000 mg, ενώ οι θεραπευτικές δοσολογίες φτάνουν από 10.000 mg μέχρι και 80.000 mg σε βαριές περιπτώσεις ασθένειας.

Φυσικά η λήψη διαιτητικών συμπληρωμάτων έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνεται κάτω από την καθοδήγηση φυσικοπαθητικού διατροφολόγου ή ειδικευμένου ορθομοριακού γιατρού, και όταν η ποιότητά τους είναι ελεγμένη.

Αργυρώ Γεροχρήστου Μπολοβίνου
Φυσικοπαθητικός  N.P.

Επικοινωνηστε με την Φυσικοπαθητικο Επιστροφη στο Blog