Το άσπρο ψωμί

Το άσπρο ψωμί, που τόσο μας αρέσει και το τρώμε, δεν προάγει την υγεία μας. Είναι φτιαγμένο από αλεύρι σιταριού από το οποίο έχουν αφαιρεθεί όλες οι ωφέλιμες ουσίες, όπως το πίτουρο και οι βιταμίνες που βρίσκονται στη φλούδα του σιταριού. Είναι κατάλευκο και φτιάχνουν με αυτό το αλεύρι, άσπρο ψωμί και φραντζολάκια για τα σάντουιτς που συνηθίζουμε να τρώμε την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο ή την εργασία μας.

Αν δοκιμάσουμε καμιά φορά να πάρουμε στα χέρια μας κομμάτι ψίχας από φραντζολάκι, θα δούμε πως πλάθεται και γίνεται σαν κόλλα ανάμεσα στα δάχτυλα μας, προ πάντων αν είναι ζεστό; Μπορούμε να κολλήσουμε με αυτό χαρτί γιατί γίνεται κόλλα. Σας θυμίζουμε, ακόμη, ότι όσοι έχετε φτιάξει χαρταετό,

η καλύτερη κόλλα που χρησιμοποιείται για κόλλημα είναι από άσπρο αλεύρι και νερό.

Όταν τρώμε μεγάλες ποσότητες άσπρου ψωμιού, αυτό καταλήγει στο παχύ μας έντερο όπου μετατρέπεται σε «λάσπη» και κολλά στο τοίχωμά του. Αυτή είναι μια από τις αιτίες πρόκλησης δυσκοιλιότητας και ασθενειών στο χοντρό μας έντερο και σε όλο μας το σώμα.

Ενώ το ψωμί ολικής άλεσης καθώς και το κριθαρένιο συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του χοντρού εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας που αποτελεί πρόδρομο στάδιο για σοβαρές αρρώστιες.

Το χοντρό μας έντερο για να καθαρίσει ικανοποιητικά από τις άχρηστες ουσίες είναι απαραίτητο να έχουμε κένωση δυο και τρεις φορές την ημέρα.

Αργυρώ Γεροχρήστου Μπολοβίνου
Φυσικοπαθητικός  N.P.

Επικοινωνηστε με την Φυσικοπαθητικο Επιστροφη στο Blog