Άγχος, Ταραχή, Αγωνία

Άγχος, ταραχή, αγωνιά είναι ψυχικές καταστάσεις που εκδηλώνονται σαν μια γενική αίσθηση ανασφάλειας, ανησυχίας και την πεποίθηση ότι κάτι τρομερό πρόκειται να συμβεί.

Τα συμπτώματα: Μια αίσθηση ανασφάλειας, ανησυχίας και την πεποίθη­ση ότι κάτι τρομερό πρόκειται να συμβεί. Το άγχος είναι σαν την ταραχή και παρουσιάζετε όπως μια ήπια και επιφανειακή μορφή αγωνίας. Απ’ την άλλη μεριά η αγωνία είναι μια βαθιά και απροσδιόριστης αίσθησης φόβου, όπου συχνά οι αιτία είναι άγνωστη.

Αιτίες: Οι αιτίες είναι πολύ διαφορετικές, αλλά αυτές που μπορούμε να αναφέρουμε είναι:

  • Τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν.
  • Υπερβολικό στρες.
  • Τρέχοντες δύσκολες καταστάσεις, που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας μας η τη δική μας.
  • Ανεξέλεγκτες έμμονες, βασανιστικές σκέψεις με πηγή την φαντασία του ατόμου που πάει πέραν από την πραγματικότητα.
  • Ακατάλληλη διατροφή.
  • Υπερβολική κατανάλωση διεγερτικών, ναρκωτικά και οινόπνευμα

Προτεινόμενη αγωγή:

Καλόν είναι να γίνεται ψυχιατρικός η ψυχαναλυτικός έλεγχος για να ανακαλύψετε τα αιτία του προβλήματος. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από ψυχίατρο (η ψυχολόγο) οποίος μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό των ριζών του προβλήματος. Παράλληλα μπορούμε να να ανακουφίζουμε το άγχος με θρεπτική τροφή και/η με βότανα.

To Ginkgo Biloba είναι ένα εξαιρετικό φυτό που βοήθα τη μνήμη και της λειτουργίες του εγκέφαλου.

Καταργείσθε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη (καφέ κόκα, μαύρο τσάι κτλ) μαζί με το ραφιναρισμένη ζάχαρή.

Η βιταμίνη Β1 η θειαμίνη, είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες του εγκέφαλου. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο βοηθούν το νευρικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα, όπως και οι βιταμίνες Β9 και Β12 και τον αμινοξύ Τρυπτσφάνη, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή της σεροτονίνης και της νοραδρεναλίνης, ουσίες εκπομπής ώσης σε σύναψη.

Ρωτήστε τον Φυσικοπαθητικό σας για τις βιταμίνες και τα βότανα που προτείνονται.

Αργυρώ Γεροχρήστου Μπολοβίνου
Φυσικοπαθητικός  N.P.

Επικοινωνηστε με την Φυσικοπαθητικο Επιστροφη στο Blog